propeller

jaha... för inte så länge sedan så skickade en Martin Forsgren en länk till en sida som han hadde hittat då en kille visade hur man skulle kunna göra mitt projektarbete. Han hadde gjort ungefär som jag hadde tänkt, fast han hadde kommigt på gur man kan göra propellrarna. dessa gjorde han genom att såga dem ur ett plaströr, jag kommer troligen att härma honnom på den punkten.



generator

ja, i denna vecka så har jag hittat en el-motor, som jag eventuellt skulle kunna använda. jag vet ännu inte om detta är möjligt, men det var en liten elmotor som det satt en putsduk på. denna motor kan konstateras vara sedan innan 1970-talet, effterssom att den hadde en röd jordkabel.

hur som hellst så fungerade motorn utmärkt som just motor, men hittills så har jag inte fått det att fungera andra vägen. jag provade att koppla en multimeter till kablarna på motorn, sen så satte jag fast en borrmaskin på den snurrande axeln. när jag sedan startade borrmaskinen så gav multimetern ett litet utslag, på ca. 0,02 V eller nogonting i den stilen. ännu har jag då inte hittat varför den inte ger ifrån sig mera.

Lars sa att den kanske begöver en svag strömm till magnetfälltet (eller vart den du skulle) för att generera. jag provade med ett 1,5 V batteri men det gick inte heller, och då slutade jag för dagen.

RSS 2.0